OPVOLGING EN REGULERING VAN DE METRO (ATS)

ATS métro
BEVAC is gespecialiseerd in systemen die de metro opvolgen en reguleren en die informatie aan de reizigers en bestuurders geven.
Sinds 1988 neemt BEVAC deel aan het ontwerpen en in dienst stellen van het reguleringsysteem en het opvolgen van de metro in Brussel.

In 2007 is BEVAC gekozen voor de vernieuwing van dit systeem en voert het de studie uit alsook het opstellen van de functionele en technische voorschriften, het opvolgen van het project en de functionele en technische opleveringen.

BEVAC neemt eveneens op toenemende wijze deel aan de integratie van dit nieuw systeem in de omgeving van de klant.

Sinds 2011 voert BEVAC het ATS-onderzoek uit in het kader van het PULSAR project (automatisering van de metro), in samenhang met de uitbating en dit gedurende de hele migratiefase van de installaties.

Voornaamste projecten

 • *
  ATS software opvolging en regulatie geïntegreerd in de omgeving van de klant (Hastus, beheer van het uitrijden van de treinen, reporting, …)
 • *
  Gecentraliseerd beheer van de bestuurders in real-time en geautomatiseerde omroep van de dienstorders
 • *
  Omroep voor de reizigers, op de perrons en op internet, de wachttijden, de bestemmingen en specifieke informatie met betrekking tot hun reis
 • *
  Simulator van treinbewegingen en interacties op het terrein die helpen bij de opleiding van operatoren en bij het testen van ATS-ontwikkelingen

Belgische klanten

 • *
  MIVB (Metro): Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer Brussel