GESCHIEDENIS

Sinds 1964 heeft BEVAC zich gespecialiseerd in veiligheid- en spoorseininstallaties studies, automatisering en communicatie, voornamelijk toegepast in het Openbaar Vervoer.

Vanaf 1989, gesterkt door haar meer dan 20 jaar lange ervaring, heeft BEVAC haar competenties uitgebreid tot telematica en luchthavens. Hiermee werd BEVAC expert-raadgever bij de Europese Commissie voor verschillende missies en onder andere ook voor de Belgische Regie der Luchtwegen, later Brussel Airport Company (BAC), SOWAER en Belgocontrol genoemd.

In het buitenland zijn de activiteiten van BEVAC uitgebreid in samenwerking met Belgische Openbare Diensten en in het kader van de gemengde bedrijven zoals Transurb Technirail en BEAC, een groepering van openbare en private Belgische bedrijven die werkzaam zijn in het Openbaar Vervoer en de Luchtvaart.

BEVAC Consulting Engineers nv is in mei 2012 BEVAC Engineering bvba geworden. BEVAC Engineering bvba blijft met dezelfde ploeg de verscheidenheid aan kwalitatieve diensten aan haar klanten verzekeren.

BEVAC is lid van de Internationale Unie voor Openbaar Vervoer en officiële raadgever bij het Ministerie van Verkeer en Infrastructuur.